De ce mass-media poate slabi fibra morala a locului tau de munca
13 februarie 2012
De ce nu ar trebui sa-ti asculti niciodata clientii
25 februarie 2012

Cand sa amesteci joaca si munca intr-o calatorie de afaceri

Ca multi dintre voi, eu lucrez pentru mine. Am sarcini ca: programarea calatoriilor, platirea facturilor, etc. Pentru a petrece o saptamana pe drum, fara a obtine ceva tangibil din ea, mi se pare o prostie, mai ales atunci cand un factor il reprezinta costul zborului, hotelul.

Nu va ganditi ca saptamana in cauza este de Craciun sau Pasti sau atunci cand copiii mei doresc sa facem unele lucruri pe care nu le putem face la domiciliu. Daca timpul inseamna bani, nu sunt oare toate orele create egal?

Nu sunt sigur daca ar trebui sa fiu mandru sau sa imi fie rusine, dar am devenit adeptul mersului in vacante business cu familia. Am lasat plaja punandu-mi o cravata pentru intalniri, disparand chiar in timpul cinei pentru un interviu, totul de ziua nevestei mele.

Daca citesti toate acestea si ai o tenta de invidie in tine, inseamna ca esti un bun proprietar al unei afaceri mici. Dar care sunt costurile? Aici sunt trei reguli pe care le-am invatat si trebuie sa le urmariti pentru a va asigura ca pretul succesului nu devine subiect de discordie in familie:

  • Dezvaluie totul. Nu spune niciodata ca pleci de la piscina pentru a-ti lua ochelarii de soare cand de fapt ai programat un telefon pentru afaceri.
  • Cu cat familia ta are parte de mai multa distractie, cu atat vei fi mai putin in centrul atentiei. Poti apela la parcarea mallului unde sunt o sumedenie de magazine pentru sotia ta si fi sigur ca te va intelege.
  • Ofera familiei tale o mare parte din succesul obtinut.

Chiar si asa unele ocazii sunt sfinte. Timpul petrecut cu familia este vital pentru a-ti reincarca bateriile. Evenimentele din familie, cum ar fi zilele de nastere ale copiilor, ar trebui sa iti ofere liber de la munca, asa cum iti ofera sarbatorile religioase.

Si de dragul viitoarelor relatii conjugale, va sfatuim puternic sa nu lucrati in timpul lunii de miere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *