Cartier Natural residence – 15 case Corbeanca 233mpc / teren 500 mp
12 iunie 2009
Ce poti face atunci cand relatiile cu clientii devin tensionate?
20 ianuarie 2012

Esti gata sa-ti conduci propria afacere?

Hmm, visul propriei afaceri. Este vorba despre a fi propriul tau sef, nu?

Dar atunci cand vine o decizie grea, vei afla in curand ca nu esti atat de independent asa cum ai putea spera ca esti – mai ales daca ai parteneri de afaceri, un sot sau o familie care ti-a dat un imprumut.

Asta s-a intamplat de curand pe Discovery Chanel la emisiunea Gold Rush Alaska, cu antreprenorul Parker Schnabel in varsta de 17 ani. Insarcinat cu preluarea minei de aur a familiei de la bunicul sau, Schnabel a facut sapaturi imense in cautarea de aur muncind din greu toata ziua, pana a aparut mama lui.

In timp ce Schnabel credea ca programul sau de lucru si stresul erau sub control, mama lui, Nancy, nu avea aceasi parere. La fel de important ca salvarea minei Big Nugget a familiei si continuarea gasirii de aur, era de asemenea pentru ea ca fiul ei sa isi pastreze sanatatea pana la sfarsitul verii pentru a incepe primul an de liceu.

Cand el a inceput sa nege ca lucreaza foarte mult, cam 14 ore pe zi, ea a replicat: “Ai scris asta pe Facebook, mincinosule”.

Parker si-a asigurat mama ca detine totul sub control, dar ei nu i-a placut atitudinea lui. “Crezi ca nu pot sa inchei toata treaba asta? Te inseli” i-a spus ea. Mai tarziu, Parker s-a dus la mama lui si si-a cerut scuze cu scopul de a-si continua munca la Big Nugget.

Majoritatea oamenilor de afaceri s-ar putea sa nu aiba o mama langa ei, asa ca nu este neobisnuit pentru proprietari sa-i gaseasca pe aceia care vor sa le influenteze decizia in afaceri.

Cand esti un antreprenor minor, mama are drept de vot. Pentru alti antreprenori, este important sa pastreze un pachet majoritar, sau te poti gasi in posibilitatea de a-ti pierde controlul asupra afacerii.

Cine e responsabil de afacerea ta?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *