Ce poti face atunci cand relatiile cu clientii devin tensionate?
20 ianuarie 2012
Rezolvarea unei probleme sau realizarea unui obiectiv
27 ianuarie 2012

Sfaturi pentru a manageria o echipa de vanzari de succes

Vrei sa-ti dezvolti afacerea? Este timpul sa angajezi agenti de vanzari.

Cum timpurile economice devin incerte, companiile incearca din ce in ce mai mult sa stimuleze operatiile agentilor de vanzari incercand sa detina o cota de piata din ce in ce mai mare. Dar ca departamentul de vanzari sa functioneze intr-un mod corespunzator necesita o tehnica speciala.

Ca si consultant, mi-am petrecut anii studiind comportamentul agentilor de vanzari de succes. In cele mai multe cazuri, inalta performanta este obtinuta de agentii de vanzari cu o puternica personalitate. Ei sunt tipurile de persoane descrise ca fiind sociale si agresiv verbale. Sunt optimisti, buni persuasivi, au o buna viziune a imaginii de ansamblu, orientati spre clienti, si spirit de echipa.

Agentii de vanzari buni, de asemenea, tind sa rezolve problemele de conducere concentrandu-se pe rezultate. Au o atiudine pozitiva, sunt puternici si autoritari.

Trasaturile care ii fac atat de buni in vanzari pot de asemenea conduce la trasaturi care sa prezinte dificultati pentru manageri. Ei pot fi impulsivi, exigenti si nerealizati in asteptarile lor.

Daca sunteti mai metodic sau analitic, s-ar putea sa deveniti foarte repede frustrat, aceasta deprinzandu-se din departamentul de vanzari. Dar cei care sunt buni si ajuta la cresterea departamentului de vanzari, vor invata cum sa gestioneze aceste probleme.

Exista anumite tipuri de management pe care le-am gasit si care se potrivesc pentru departamentul de vanzari. Avem aici patru tipuri pentru managerierea unei echipe de succes profesioniste.

Evitati elaborarea reglementarilor. Agentii de vanzari buni, doresc in general libertate, autonomie. Este mai bine sa fi in stare sa elimini obstacole si sa-i inveti sa-si produca propriile rezultate. Astfel vor fi mai de succes. Nu le spune niciodata ce nu pot face, deoarece isi vor fixa creativitatea pentru a gasi modalitati de a-ti incalca regulile.

Deveniti un antrenor. Asta inseamna sa-i intrebi, nu sa le spui ce performante trebuie sa atinga. Cere-le sa se puna in pielea ta intr-o anumita problema, si discutati despre o varietate de actiuni posibile. Lasa-i sa gaseasca propiile solutii la obstacolele cu care se vor intalni.

Lasa-i sa faca ceea ce fac ei cel mai bine. In scopul de a motiva si conduce efectiv agentii de vanzari, trebuie sa te gandesti la ceea ce este important pentru ei si ceea ce ii conduce. Daca aai angajati care nu sunt atenti la detalii si la a face propuneri (oferte) dar acestia sunt buni in vanzari, lasa-i sa vanda.

Daca te vei adapta stiulului de management pentru a raspunde nevoilor agentilor de vanzari, si vei intelege comportamentul necesar acestui lucru, vei avea mult mai putine dureri de cap. Astfel vei ajunge sa ai niste agenti de vanzari prosperi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *