Lectia financiara Nr. 9 : In visuri merita mereu sa investesti

A fost odata un baiat caruia ii placeau enorm povestile si efectul acestora asupra celor din jur. Inca din copilarie facuse rost de o presa de tipar manual la care isi tiparea povestile pe care apoi le vindea in cartier cu 5 centi bucata. Traia intr-o familie cu multe probleme financiare si nu a reusit sa ajunga prea departe cu studiile.

Cincisprezece ani mai tarziu, baiatul nostru era un umil profesor de scoala generala, locuind intr-un parc de rulote cu tanara lui sotie si cu copilul lor nou nascut. Pasiunea pentru povesti era inca vie insa bazele de la care plecase existenta lui nu erau prea optimiste. Fara un vis pe care sa-l urmareasca, viata lui ar fi ramas goala de sens, asa cum se intampla cu vietile multora.

Tanarul profesor scria in fiecare seara dupa serviciu povesti si lucra la un roman. Cand a fost gata, l-a propus la zeci de edituri care l-au refuzat. Aceasta avalansa de refuzuri l-au impins in patima alcoolului. Sotia lui, care avea rabdare si dragoste cum putine fiinte pe lumea asta au, l-a sustinut permanent. Cand si-a aruncat intr-un final manuscrisul la cos, ea l-a luat si peste ceva timp l-a dat unui editor, prieten de familie. Acest editor i-a promis ca va publica romanul si i-a oferit – mai mult din mila – un onorariu simbolic de 500 de dolari. Pentru tanara familie era o veste cat de cat buna.

Romanul s-a publicat in 2.000 de exemplare si a avut un succes fulminant. A urmat a doua editie de 40.000 de exemplare si un contract de 20.000 de dolari. A fost primul roman al acestui scriitor. Numele lui este Stephen King. El nu si-a abandonat visul iar azi are peste 100 de opere publicate si este cel mai bogat scriitor din lume.

Lectia de viata a lui Stephen King este sa luptam chiar si atunci cand sperantele par firave, si sa tinem langa noi oamenii care ne pot tine visul in viata. Motivatia pentru care faci ceea ce faci este cea care da rezultatul final, indiferent cat de greu ti-ar fi sa mergi mai departe. Iar un vis in care investesti constant, an dupa an, asa cum a facut Stephen King, cate o ora – doua pe seara scriind la romanul lui, va da roade intr-un final. Daca merita sa investesti in ceva, atunci merita sa investesti timpul, energia ta in visul tau.

Robert Kiyosaki vorbeste mereu despre Investitii …. Investitii …. Investitii… Ce nu prea spune el, este de unde sa iau banii pentru acele investitii…. Vom invata cum sa facem un Plan de Afaceri, vom studia pe doua studii de caz. Asta pentru ca va trebui sa invatam sa calculam/estimam cat si cum putem castiga daca facem o anume activitate asa sau altfel … sau daca nu o facem deloc…

Cel care m-a invatat sa fac un Plan de Afaceri, un salariat, pe care chiar-l consider mentorul meu (in a crea Planuri), nu realiza cand ma invata ca mi-a deschis ochii si ca a pus bazele demisiei mele. Cand am realizat ca pot mai mult, mi-am luat un concediu de o saptamana am facut Business Plan-ul companiei Efect Capital, de unde a plecat totul…

Visatorii sunt acei oamnei, care au fost acolo unde vor sa ajunga.

1 Comment

 1. Iacob Ciprian spune:

  Vrei sa incepi o afacere de succes?
  Ai experienta in domeniul decoratiunilor interioare si/sau iti place arta si design-ul?
  Alaturate echipei REGAS STUDIO!

  Pentru mai multe detalii intra pe
  http://www.regasstudio.ro/Parteneri/Cautam_investitor

  parola: 0000
  id messenger: pluryell

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *