Lectia financiara Nr. 10 : O viziune asupra educatiei financiare de care ai nevoie

Antreprenorul meu preferat, Rober Kiyosaki spunea: “Am auzit de foarte multe ori expresia banii nu aduc fericirea. Corect, insa banii imi ofera resursele si timpul pentru a duce o viata fericita. Banul, ca ne place sau nu, este motorul fericirii multora dintre noi. Folositi prost, banii pot produce adevarate tragedii, insa daca tratam banii ca pe un mijloc si nu ca pe un scop, atunci viata noastra ia o cu totul alta turnura.

Pe vremea cand eram student mi-am spus ca vreau ca la 35 de ani sa nu mai muncesc ci sa ma bucur si sa-mi traiesc viata la maxim. Eram nefericit pe atunci deoarece anii de studentie era cei mai frumosi, toata lumea se distra iar eu munceam si invatam din greu. Cei din jur imi spuneam ca obiectivul meu cu viata fara griji incepand cu 35 de ani e o prostie. Eu i-am contrazis, dar din pacate traim in lumi si cercuri diferite incat nu ne intalnim prea des ca sa le pot demonstra ca am avut dreptate.

Ai nevoie de o mentalitate de invingator, ai nevoie de determinare atunci cand toti iti spun ca gresesti. Nu pot sa iti spun, fara sa te cunosc, daca ceea ce faci e bine sau nu, dar iti pot spune ca toti cei din jurul tau vor incerca sa te coboare la nivelul lor, sa iti ucida visurile, sa te faca sa fii ca ei, adica un mediocru. Fiindca a fi mediocru te face mai usor de acceptat pentru ceilalti. Ii face pe ei mai confortabili cu propria lor mediocritate.

Viziunea mea asupra educatiei financiare este ca trebuie sa fii informat, constient si stapan pe deciziile tale financiare. Asa poti gestiona resursele si reorienta fiecare leu pe care il castigi catre un scop mai bun pentru tine, pentru familia ta. Oricine procedeaza altfel greseste iar restul vietii sale e un lung sir de pretexte, scuze, invocarea ghinionului sau mai stiu eu ce explicatii stupide.

Cursurile premium pe care intentionez sa le ofer prin intermediul Efect Capital se adreseaza oamenilor determinati sa isi schimbe stilul de viata, sa genereze o revolutie in existenta proprie si schimbarea cu impact in jurul lor. Aceste 10 Lectii pe care le-ai citit pana acum sunt o introducere intr-un univers de practici testate cu succes si un inceput al unei transformari pe care eu am trait-o si vreau sa o impartasesc cu voi.

Daca ai intrebari sau doresti sa afli mai multe despre cum putem deveni parteneri in implinirea planurilor si visurilor tale de a avea succes in afaceri, scrie-mi. Urmareste Efect Capital pentru o suita de informatii si articole care vor contribui decisiv la educatia ta financiara si la omul care vei deveni maine. Aceasta e promisiunea mea pentru tine.

 

 

1 Comment

  1. Scrob Mira spune:

    Am citit toate regulile descrise si am sesizat ceva important pentru mine.Multumesc mult pentru lectiile acordate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *